Eten, drinken en dansen tussen de foto’s

Zes november is het weer zo ver, de vijfde museumnacht alweer.
Beide Amsterdamse fotografiemusea nemen deel.

Het Foam organiseert in de context van de Guy Bourdinexpositie een feestelijke avond onder de noemer Fashion !
Er zijn cocktails en d.j.’s, en in die ambiance geeft het museum jong talent de ruimte.
De catwalk is voor de jonge mode-ontwerpers Monique van Heist en Stephan Schreiber. Van Heist presenteert haar nieuwe collectie ‘Tina’, waarin het contrast tussen white trash en dynasty een rauw, sexy en glamourous beeld oplevert. Schreiber presenteert zijn nieuwe collectie ‘Cherry’ in de vorm van een performance.

Speciaal voor deze n8 lanceren MTV en Foam een nieuwe tentoonstelling. MTV heeft besloten om door middel van kleine tentoonstellingen aandacht te besteden aan het werk van jonge getalenteerde fotografen. De aftrap van dit nieuwe initiatief vindt plaats tijdens de Museumnacht, met een presentatie van werk van modefotografen Femke Reijerman en Hermanna Prinsen. Femke Reijerman (1977) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en werkt nu o.a. voor Elle Wonen en het Nationaal Ballet. Hermanna Prinsen (1975) studeerde eveneens af in Den Haag en is tegenwoordig werkzaam voor bladen als AvantGarde en RAILS. Het werk van Femke Reijerman ontstaat intuïtief en er is een grote rol weggelegd voor de sfeer en het natuurlijke licht van de gebruikte locaties. Bij Hermanna Prins is er sprake van een zorgvuldige enscenering met volledige controle over het beeld.

Ook Huis Marseille dat – evenals de N8 – haar eerste lustrum viert, deelt in de feestvreugde. Er is priklimonade en bubbeltjeswijn en de bezoekers mogen taarten en –kopieën van- foto’s van vrolijke accenten voorzien.

www.n8.nl