Eve Arnold ontvangt Lifetime Achievement Award

Magnum Photos legende Eve Arnold wordt dit jaar geëerd met de Lifetime Achievement Award tijdens de Sony World Photography Awards.
De fotograaf zal op 22 April, een dag na haar 98e verjaardag, de prijs in Cannes in ontvangst nemen.

Als onderdeel van het World Photography Festival in Cannes (22-27 April) wordt een retrospectief van Eve Arnold uit de Tosca Photography Fund Collection tentoongesteld met Zelda Cheatle als curator.

Eve Arnold startte haar carrière als fotograaf begin jaren vijftig van de vorige eeuw en benaderde Magnum met een serie foto’s die ze genomen had van de migrerende arbeiders in Long Island. Ze was een van de eerste vrouwen die werd opgenomen in het agentschap. Niet alleen fotografeerde ze Queen Elizabeth II en Malcolm X maar ook sterren als Marilyn Monroe, Joan Crawford, Marlene Deitrich en Isabella Rossellini. Ze reisde over de hele wereld en fotografeerde onder andere in China, Rusland, Zuid-Afrika en Afghanistan.

In 1960 verhuisde ze met haar zoon naar Londen waar ze nu nog steeds woonachtig is. Tot ver in de negentiger jaren bleef ze fotograferen, hield haar archieven bij en gaf diverse boeken uit, zoals ‘In Retrospect’ en ‘Film Journal.’ Vorig jaar verscheen het boek ‘Eve Arnold’s people’

De Lifetime Achievement Award is in het leven geroepen als eerbetoon aan fotografen wiens werk een heel leven lang algemeen erkend en geprezen is. Vorig jaar werd deze toegekend aan de Franse fotograaf Marc Riboud,

Worldphotographyawards

Magnum Photos: Eve Arnold