Eversteijn opnieuw kampioen

Het boek ‘Eversteijn’ van Carel van Hees is uitgeroepen tot beste Rotterdamse boek van 2011. Dat maakte de bibliotheek van Rotterdam, initiator van de prijs, afgelopen week bekend.
Het Beste Rotterdamse Boek is een publieksprijs voor boeken over Rotterdam of van een auteur uit de regio Rijnmond. Carel van Hees, Rotterdammer in hart en nieren, was bevriend met de Rotterdamse kapper/boxer Cor Eversteijn die in 1983 op 33-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een nogal woeste levensstijl. Van Hees en Eversteijn waren vrienden, en na diens overlijden besloot Van Hees een boek over hem te maken opdat hij niet vergeten zou worden. Een verzoek om meer informatie van de dochter van Eversteijn deed Van Hees besluiten het boek in 2011 eindelijk te maken.

‘Eversteijn’ is een fotoboek met veel interviews met betrokkenen. Een deel van de foto’s was al eerder in een expositie in Museum Boijmans van Beuningen te zien. Volgens Van Hees gaat het boek niet alleen over de bokser, maar ook over vriendschap, het benutten van je talenten en wat je uit het leven haalt. Hij hoopt dat het publiek dit ook herkent.

De andere genomineerden waren ´De winkel van mijn vader´ van Simon Rozendaal, ´Eiland berg gletsjer´ van Anne Vegter, ´Fanny Schoonheyt´ van Yvonne Scholten en ´Neem op´ van Nina Roos.

Photoq publiceerde over tentoonstelling en boek : www.photoq.nl/articles/recensies/tentoonstellingen/2011/11/04/cor-was-de-man/