Ewing spreekt zoon Arnold Newman in Den Haag

Naar aanleiding van de tentoonstelling Arnold Newman. Masterclass, die van 13 oktober 2012 tot en met 13 januari 2013 is te zien in het Fotomuseum Den Haag, vindt op zaterdag 13 oktober een gesprek plaats tussen de beroemde Amerikaanse curator William A. Ewing en de zoon van Arnold Newman, David Newman. Onder leiding van conservator Wim van Sinderen vindt dit openbare gesprek plaats om 14.00 uur in de aula van het Gemeentemuseum Den Haag.
Uit de aankondiging:

Marilyn Monroe, Igor Stravinsky, Pablo Picasso en John F. Kennedy: het is slechts een greep uit de lange lijst van beroemdheden die voor de camera van de Amerikaan Arnold Newman (1918-2006) hebben gestaan. Newman, een van de meest invloedrijke portretfotografen van de 20ste eeuw, wordt beschouwd als de pionier van het zogenaamde ‘omgevingsportret’. Het Fotomuseum Den Haag toont aan de hand van 150 oorspronkelijke drukken (vintages) uit de Verenigde Staten een groots overzicht van Newmans werk, het eerste sinds zijn dood in 2006.

David Newman (1952) studeerde architectuur aan de University of California, Berkely. Hij is vooral bekend geworden als ontwerper van houten meubelen.

William A. Ewing (1944) is auteur en curator. Van 1977 tot 1984 was hij director of exhibitions van het International Center of Photography (ICP) in New York, en tussen 1996 en 2010 directeur van het Musée de l’Elysée in Lausanne. De door hem ontwikkelde tentoonstellingen zijn te zien geweest in verschillende musea in de Verenigde Staten en Europa, zoals het Museum of Modern Art in New York, het Centre Pompidou in Parijs en de Serpentine Gallery in Londen. Bekende publicaties van hem zijn: The Century of the Body en Face. The New Photographic Portrait. Zijn meest recente boek is Arnold Newman. Masterclass.

Graag aanmelden via: reserveren@fmdh.nl

www.fotomuseumdenhaag.nl