Ex-vriendin en zoon Theo van Gogh spannen een kort geding aan

De Nieuwe Revu en de Story hebben een kort geding aan hun broek hangen na publicatie van een foto van zoon Lieuwe van Gogh. De voormalige partner van de vermoorde regisseur en diens zoon vinden dat de veiligheid en de privacy van de zoon wordt aangetast door de publicatie. De onbekendheid van de jongen voor het grote publiek is door de foto in gevaar gebracht.
De Story en Nieuwe Revu plaatsten een foto van zoon Lieuwe met zijn vader tijdens de premiëre van de film Interview. Zoon Lieuwe is voor de meeste Nederlanders onbekend. Dat verandert echter als zijn foto wordt gepubliceerd. De eis van de nabestaanden van van Gogh is dan ook dat alle gepubliceerde bladen uit de leesportefeuilles worden gehaald, dat de bladen nooit meer een portret van Lieuwe openbaar maken en een voorschot van 10.000 euro op de uiteindelijke schadevergoeding.

˜Story heeft op basis van de motivatie van de klacht adequaat actie ondernomen en de nabestaanden bericht de foto niet meer te gebruiken", aldus Guido den Aantrekker van Story. De Nieuwe Revu was ook gedagvaard, maar het betreffende nummer is volgens de uitgever nooit in de leesmap terechtgekomen.