Exclusieve nocturne in Paleis voor Schone Kunsten

Naar aanleiding van de Zomer van de Fotografie organiseren het Paleis voor Schone Kunsten en een frisdrankenfabrikant een exclusieve fotografienocturne.
Tijdens deze nocturne kunnen bezoekers genieten van een rondleiding door de tentoonstelling Click Doubleclick en een presentatie van veelbelovende fotografe Fleur Boonman, waarvan werk te zien is tijdens bij de Vitrines Galeries Anspach in Brussel.

Het persbericht beschrijft de expositie aldus: Click Doubleclick onderzoekt het documentaire gehalte in de huidige fotografie en neemt op dit vlak enkele belangrijke standpunten in. Aan de hand van foto’s en videokunst onderzoekt de tentoonstelling de verschillende expressiemogelijkheden en werkwijzen in het hedendaagse document. De constructie van een ‘documentair moment’ is bij elke fotograaf anders: nu eens gaat het over een subtiele inbreng van archiefbeelden en tekst, dan weer over geënsceneerde fotografie die de werkelijkheid volledig reconstrueert. Gaandeweg komt er een complexe dialoog tot stand over authenticiteit in de hedendaagse fotografie. Met o.a. Rineke Dijkstra, Andreas Gurski, Thomas Struth, Jeff Wall, Luc Delahaye, Larry Sultan, Dirk Braeckman, Hans van der Meer en anderen.’

Over Boonman meldt Lieve Jaspaert van Bozar: ‘Fleur Boonman (België, 1976) fotografeert haar nomadische leven. Als een dagboek registreert zij objecten, plaatsen en mensen die zij ontmoet op haar reizen door o.a. Afrika, Oost Europa en Cuba. Al deze poëtische impressies bij elkaar lijken op een roadmovie van haar ontmoetingen met een andere wereld. Zij toont ons door haar foto’s hoe zij die andere wereld ervaart en hoe zij zelf daarin een plek probeert te vinden. Boonman biedt ons een raam op de wereld zoals zij deze beleeft, “mijn werk is jouw raam op mijn leven”. Fleur Boonman studeerde Audiovisual Arts aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Naast fotografie maakt zij ook films. Boonman exposeerde o.a. in Galerie 51 in Antwerpen, De Fabriek in Eindhoven en in het Stedelijk Museum Amsterdam.’

Programma
19:00 > 19:30 ontvangst met een drankje
19:30 > 21:30 presentatie Fleur Boonman of begeleid bezoek in de tentoonstelling (NL)
21.30 afsluiting met een drankje en een geschenkje

De nocturne vindt plaats op woensdag 26 juli en begint om 19:00 in het Paleis voor Schone Kunsten aan de Ravensteinstraat 23 in Brussel. De toegang is gratis.

• Reserveren (verplicht) via: info@schweppes.be

• Over Click Doubleclick meldden wij eerder: Zomer van de fotografie in België als (re)constructie van de realiteit