Expositie Arthus-Bertrand in Amsterdam: 24/7

In september, oktober en november is voor het Muziektheater in Amsterdam continu de tentoonstelling ‘De aarde vanuit de hemel’ te zien, met luchtfoto’s van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand.
Het intussen wereldberoemde project was eerder te zien in Berlijn, Parijs, Kopenhagen, Mexico en Londen. Volgens de organisatie zijn er meer dan 30 miljoen mensen komen kijken. Het vier kilo zware boek met ruim 200 foto’s is al ruim twee jaar een verkoopsucces.
De tentoonstelling laat 120 foto’s op groot formaat zien. Verder is er een wereldkaart van 128 vierkante meter waarover de bezoeker (schoenen uit!) kan lopen en kan zoeken naar plekken waar de foto’s zijn gemaakt. Het geheel is 24 uur per dag gratis te bezoeken. Er is een winkel met kaarten, posters en boeken open van 10 tot 22 uur. Daar draait ook een documentaire over de totstandkoming van het enorme fotoproject.
Yann Arthus-Bertrand reisde jaren over de wereld. Vanuit een helikopter maakte hij duizenden beelden, zowel van bijzondere natuurgebieden als van plekken waarop de mens zijn stempel heeft gedrukt. Het is een project met een boodschap: de aarde is prachtig, maar we moeten er wel zuinig op zijn.
De expositie wordt op 1 september geopend door burgemeester Job Cohen, in aanwezigheid van de fotograaf en sponsor Canon.