Expositie Govert de Roos op Ibiza

Zaterdag opent Govert de Roos zijn expositie ‘from the original archives’ in het Pikes Hotel op Ibiza. Zestig werken van rock- en popsterren uit de jaren ’60, ’70 en ’80 komen te hangen in de Freddy Mercury room van dit befaamde hotel, in de kamer die ooit het decor was voor de 41e verjaardag van Freddy Mercury en de videoclip van Club Tropicana van WHAM!.
De organisatie licht toe:

De jaren ’70 en ’80 waren decennia van uitersten in de popmuziek. Rock ’n roll was op zijn hoogtepunt, de wereld maakte kennis met punk en disco, muzikanten veranderden de maatschappij. Het was óók de tijd van Govert de Roos, die zich als fotograaf mengde in deze rauwe wereld van de muziek en zich onderscheidde met foto’s waar de authenticiteit – nog steeds – vanaf straalt.

Het begon in maart 1969, tijdens de eerste Bed-in van John Lennon en Yoko Ono in het Amsterdamse Hilton Hotel. Als vijftienjarigjongetje kwam Govert met een valse perskaart het hotel binnen en bereikte – met fototoestel – het bed van zijn grote held.Het brutale jongetje bleek één met zijn fototoestel en het was duidelijk wat hij de rest van zijn leven ging doen.

Amsterdam was in die tijd een favoriete bestemming voor rock- en popartiesten; alles kon, niets moest en concerten waren nog geencommerciële monsters. Om deze tijden te doen herleven, is Govert diep in zijn archief gedoken, waarbij hij zich soms zelf verbaasdeover de diversiteit van zijn collectie. Zijn gevoel daarbij: ‘Het is zonde dat bijzondere en goed bewaarde originelen niet beschikbaar zijn voor de echte liefhebbers.’

Het idee voor een nieuwe expositie was geboren en bijna tegelijkertijd werd Govert gevraagd of hij interesse had om op Ibiza teexposeren.

Ruim veertig jaar in het vak, alles meegemaakt en nu toch een nieuwe missie: een bijzondere expositie, op een speciale plek met deoriginele beelden waarop de sterren van weleer zijn vastgelegd. De collectie bestaat uit meer dan vijftig verschillende foto’s van onderanderen: Abba, Blondie, David Bowie, Herman Brood, Joe Cocker, Lennard Cohen, Duran Duran, Eurythmics, Brian Ferry, Peter Frampton,Whitney Houston, Jackson 5, Elton John, Grace Jones, Janis Joplin, Chaka Khan, Kiss, Paul McCartney, Freddy Mercury, John Lennon & Yoko Ono, Bob Marley, Ringo Star, Miami Sound Machine, Sting, cindy Lauper, Prince, Sade en Status Quo.

De expositie wordt geopend op 25 augustus om 19:00 uur. Tot en met dinsdag 28 augustus is Goverts werk te bezichtigen in de Freddy Mercury room in het Ibiza Rocks House at Pikes Hotel.