Expositie Marokkaanse moeders in Melkweg wordt tv-serie

Naar aanleiding van de expositie Marokkaanse moeders eind 2014 in de Melkweg Galerie gaan Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp in samenwerking met producent Interakt een 5-delige documentaire televisieserie voor de NTR maken.

De maaksters: ‘We willen door de ogen van Marokkaanse moeders naar Nederland kijken. Hoe ervaren zij Nederland en hoe is het om hier je kinderen op te voeden? Met dit project ​wordt vanuit het perspectief van deze vrouwen het stigmatiserende beeld van Marokkanen bevraagd.’

Uit het persbericht bij de expositie vorig jaar:
In de beeldvorming lijken Marokkaanse jongens altijd op zichzelf te staan. Weinig hoor je over hun familie, of specifieker: hun moeders. Met dit project wordt vanuit het perspectief van deze vrouwen het stigmatiserende beeld van de Marokkaanse jongens bevraagd. De expositie toont enerzijds fotoportretten van de jongens die hun gezichten verbergen om anoniem te blijven, anderzijds zijn er de moeders die op film hun verhaal vertellen en juist uit de schaduw stappen. Omdat het zo lastig was om de moeders voor de camera te krijgen zijn dichte deuren en afzeggingen ook in beeld gebracht. Dit geeft aan hoeveel taboe er nog op rust op de besproken thema’s zoals opvoeding, wij en zij, discriminatie en roddel.

www.marokkaansemoeders.nl/