Expositie over longkanker start in galerie TORCH

Voor enkele dagen zijn de deuren van de Amsterdamse Galerie TORCH geopend om de expositie Longstories II tentoon te stellen, waarin verhalen van longkankerpatiënten verbeeld worden door hedendaagse kunstenaars. Longstories II haakt in op ‘November Longkankermaand’ en is het vervolg op een eerdere editie die het Longkanker informatiecentrum in samenwerking met de galerie opzette.
Adriaan van der Have, eigenaar van TORCH Galerie: ‘Door hedendaagse kunstenaars het verhaal van patiënten met longkanker te laten vertellen proberen we deze ziekte een ander gezicht te geven. Al sinds het begin in 2007 hebben we gemerkt dat deze kunstwerken veel bij mensen los maken, zeker als zij zelf of in hun omgeving in aanraking zijn geweest met longkanker. Daarnaast zijn het ook gewoon heel bijzondere kunstwerken van niet de minste kunstenaars.’

Het werk van Danielle Kwaaitaal, Jans Muskee, Martine Stig, Viviane Sassen, Renate Munneke, Astrid Bussink, Marenka Gabeler, Willy Jolly, Teun Hocks, Wang Zi Won en Anya Janssen is tot en met 4 november bij Galerie TORCH te zien en zal daarna verder door het land reizen.

Longstories II

Galerie TORCH