Expositie Water-Portraits van Alex ten Napel in New York

Cook Fine Art in New York presenteert het Amerikaanse debuut van fotograaf Alex ten Napel. Op 8 oktober opent de tentoonstelling met Ten Napel’s waterportretten uit 2006 en 2007.
De expositie bestaat uit tien nieuwe opnamen van vaders en hun kinderen en een serie kinderen die Ten Napel vorig jaar heeft geportretteerd. De afdrukken van de vaders en hun kroost meten 110 bij 110 centimeter, die van de kinderen 50 bij 50 centimeter.

Alex ten Napel (1958), nu ruim tien jaar werkzaam als professioneel fotograaf, is vooral bekend geworden door de presentatie van zijn waterportretten tijdens het fotofestival Naarden in 2005. Over dit werk onstond toen een felle discussie op Photoq. Ten Napel legt zich vooral toe op portretfotografie. Ver voor de ‘zwembadserie’ fotografeerde hij ouderen met het Alzheimer-syndroom. Tijdens twee grote projecten voor een Amsterdamse -multiculturele – basisschool maakte hij portretten van de leerlingen en hun ouders.

Zijn werk is inmiddels geëxposeerd in de National Portrait Gallery en het Sunderland Museum in Engeland, tijdens twee editie van Paris Photo in Frankrijk, in de Pobeda Gallery in Moskou en op verschillende plekken in Nederland. De tentoonstelling in New York loopt tot 21 november.

• Bekijk de portrettten op de site van Ten Napel: www.alextennapel.nl

• Informatie over galerie en tentoonstelling op: www.cookfineart.net