Expositie World Press Photo opent maandag

De World Press Photo 2006 tentoonstelling is vanaf maandag 24 april open voor publiek in de Oude Kerk te Amsterdam. De tentoonstelling is tot en met 18 juni in Amsterdam te bezichtigen en doet wereldwijd 85 plaatsen aan.
Dit weekend zijn in Felix Meritis in Amsterdam projecties van winnende fotografen en een lezing van Oliviero Toscani bij te wonen tijdens de Award Days.
• Meer hierover bij www.worldpressphoto.nl

In de tentoonstelling zijn de winnende beelden van de 49ste World Press Photo wedstrijd te zien. Deze foto’s werden afgelopen februari door een onafhankelijke internationale jury uit meer dan 83.000 ingezonden beelden gekozen in 10 verschillende categorieën: Hard nieuws, Reportage, Mensen in het nieuws, Sportnieuws, Sportachtergronden, Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Portretten, Kunst & Entertainment en Natuur.

Ook het jaarboek met daarin winnende beelden van de wedstrijd is vanaf 24 april te koop.

Naast de jaartentoonstelling, zijn twee andere tentoonstellingen te bezichtigen gedurende dezelfde periode in de Oude Kerk. Finbarr O’Reilly, de winnaar van de World Press Photo van het Jaar 2005, heeft een persoonlijke expositie en de tentoonstelling Ordinary laat werk zien van de 12 deelnemers aan de Joop Swart Masterclass van november 2005.

De tentoonstellingen in de Oude Kerk, Oudekerksplein 23, zijn geopend van 10.30 uur tot 17.30 uur op maandag tot en met zaterdag en van 13.00 tot 17.30 uur op zondag. Op 29 april is de Oude Kerk gesloten. De toegangsprijzen zijn €6,- voor volwassenen, €4,- voor kinderen t/m 12 jaar, 65+, Stadspas, Amsterdam Pas, CJP en studentenkaart. Toegang is gratis voor ICOM en Museumjaarkaarthouders.

Dit jaar verzorgt World Press Photo voor het eerst gratis rondleidingen op maandagen om 13.30 en woensdagen om 10.30. Privé rondleidingen voor scholen en groepen van max 25. personen zijn aan te vragen via office@worldpressphoto.nl.

Buiten Amsterdam zal de jaartentoonstelling in Nederland definitief in Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Den Haag en Utrecht te bezoeken zijn. Gedurende het jaar zullen meer Nederlandse locaties bekend gemaakt worden. Voor de meest recente locaties en data, kijk op www.worldpressphoto.nl/exhibitions.