Expositieruimte ‘News Photo’ geopend

Zondagmiddag is in Amsterdam, pal tegenover het Centraal Station, op de Prins Hendrikkade 33 de ‘permanente expositie van nieuwsfoto’s’ News Photo geopend.
Op de ruimbemeten verdieping van dit nieuwe initiatief werden directeur Bart Lubbers en zijn zeskoppige staf veel succes gewenst door vrienden, verwanten en andere belangstellenden.

Aan de wanden en schotten hangen grote inkjetprints over de verslaggeving rond de Europese grondwet. Het oudste beeld is van een half jaar terug, de laatste foto was ‘smorgensvroeg in Frankrijk genomen.

Deze eerste officiële expositie van News Photo blijft twee á drie weken hangen en kan tussentijds worden aangevuld met nieuwe beelden. Er kan elk moment nieuw fotomateriaal via internet worden binnengehaald en uitgeprint.

Bezoekers kunnen zo’n actuele plaat aanschaffen. Tijdens de expositie voor honderd euro per vierkante meter print, na de presentatie (als ramsj-aanbieding) voor de helft van die prijs.

Naast de uitgeprinte nieuwsfoto’s kunnen bezoekers in een aparte ruimte internetfilmpjes van buiten het reguliere circuit bekijken. Deze filmjes staan op één of andere manier in verband met de presentatie.

Op de leestafel zijn recente exemplaren van dag- en weekbladen te vinden.

De entree bedraagt vijf euro, voor het vijfvoudige heb je een jaarabonnement.