Exposure Time organiseert fotowedstrijd

Het gebeurt niet veel meer dat fotografen gebruik maken van wegwerpcameraatjes, met echte filmrolletjes. Maar voor de wedstrijd die Exposuretime organiseert op 11 oktober is dat nou juist het gereedschap dat de deelnemers krijgen. Zo is het uitgangspunt voor ieder van hen gelijk en komt het aan op originaliteit en creativiteit.
Exposuretime is de naam van de expositie van een groep pas afgestudeerde fotografen van de Fotoacademie Amsterdam. Deze kersverse professionals hebben hun examententoonstelling ter gelegenheid van Noorderlicht verhuisd naar Pakhuis Hartelust, Romkeslaan 11 in Leeuwarden. Elk weekeinde zijn er enkelen van hen aanwezig om tekst en uitleg te geven.

De groep organiseert bovendien de nodige activiteiten, zoals rondleidingen (op afspraak) en portfoliobesprekingen (zondag 28 september en zondag 26 oktober, 13-15 uur). Ook de ‘wegwerp’-fotowedstrijd hoort daarbij.

Deelnemers (maximaal 20) verzamelen zich ’s morgens om 10.30 uur in Pakhuis Hartelust. Hier krijgen zij uitleg, en een lijst met twaalf thema’s en een wegwerpcamera overhandigd. Met dit cameraatje kunnen ze ruim 24 opnames maken. Ze krijgen vervolgens tweeënhalf uur de tijd om bij elk thema twee foto’s te maken. Uiterlijk 13.30 uur leveren ze het apparaatje in bij fotozaak Dikken en Hulsinga (www.fotodikken-hulsinga.nl) aan de Schrans 11, Leeuwarden, waar medewerkers de rolletjes ontwikkelen en afdrukken.

Vanaf dat moment hebben zij tijd om de exposities van Noorderlicht te bekijken of te genieten van wat Leeuwarden te bieden heeft. Om 17 uur verzamelen alle deelnemers zich weer bij Exposuretime. Daar krijgen zij een hapje en een drankje, worden de foto’s op thema geselecteerd, opgehangen en beoordeeld. Alle resultaten blijven tot het einde van de expositie (26 oktober) hangen in Pakhuis Hartelust.

Er zijn mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Eyes on Media (www.eyesonmedia.nl):
– hoofdprijs: een ingelijste en opgeplakte foto (80×100 cm)
– tweede prijs: foto op polystyreen geplakt (60×80 cm)
– derde prijs: foto op canvas (50×60 cm).

Belangstellenden kunnen zich vóór 8 oktober aanmelden via info@exposuretime.nl. De kosten van deelname bedragen €7,50 (inclusief koffie/thee bij ontvangst, wegwerpcamera, ontwikkelen en afdrukken, hapje en drankje na afloop). Zie www.exposuretime.nl.