Eyemazing wint Lucie

Eyemazing is winnaar van de prestigieuze Lucie Award voor het beste fotografietijdschrift van 2008. De Lucie Award werd uitgereikt aan oprichter, uitgever en hoofdredacteur Susan Zadeh van het in Amsterdam gevestigde magazine Eyemazing, tijdens de 6th Annual Lucie Awards ceremonie op 20 oktober jl., in het Lincoln Center in New York.
De Lucie Awards, www.lucieawards.com, zijn de Oscars van de internationale fotografiewereld en zijn een eerbetoon aan mensen of instellingen die zich onderscheiden op het gebied van fotografie door het leveren van een uitzonderlijke prestatie. Gianni Berengo Gardin werd geëerd voor ‘Lifetime Achievement’. Andere awards werden uitgereikt aan Patrick Demarchelier (mode), Susan Meiselas (fotojournalistiek), Erwin Olaf (reclame), John Iacono (sport), Josef Koudelka (documentaire), Herman Leonard (portret) en Richard Misrach (beeldende Kunst).

• Het volgende nummer van Eyemazing, winter 2008, wordt gepresenteerd tijdens Paris Photo, op 12 november a.s. in de Eyemazing stand No. VP11, in het Carrousel du Louvre in Parijs.
• Een speciale Eyemazing Soiree wordt op 13 november a.s. gehouden in het nieuwe atelier van Kimiko Yoshida in Parijs.
• De launch van de nieuwe website, www.eyemazing.com, is op woensdag 19 november van 17.00 tot 19.00 uur bij Deneuve Cultural Projects, Gabriel Metsustraat 16/2.5, 1071 EB Amsterdam (Museumplein). RSVP: daniel@deneuve.nl