Facebook begint nieuwskanaal met posts gebruikers

De professionele (foto)journalist heeft er weer een concurrent (en tevens hulpstuk) bij: FB Newswire. Het is een nieuwskanaal op Facebook waarop de social media-gigant samenwerkt met Storyful. Op basis van posts van Facebook-gebruikers krijg je een overzicht van het wereldnieuws (dat vooralsnog met name bestaat uit orkanen, staatsbezoeken van Obama en de toestand in de Oekraïne).

Posts gaan uiteraard vrijwel altijd gepaard aan foto’s en video’s (met bronvermelding). Uit een artikel op de site Nieman Journalism Lab valt te concluderen dat FB Newswire vooral een hulpmiddel voor journalisten beoogt te zijn. Journalisten hebben tot nu toe een voorkeur voor Twitter bij het volgen van het nieuws. Facebook probeert met FB Newswire de tweet-volgers aan zich te binden. Ironisch genoeg kun je FB Newswire ook volgen via Twitter.

Of FB Newswire een plaag (nóg meer amateurfoto’s) of een zegen (extra kanaal om je product te delen en aandacht te krijgen) wordt voor de fotojournalist zal in de toekomst blijken.

Nieman Journalism Lab: Facebook teams with Storyful to highlight news content published on the social network