Federatie organiseert avond over wurgcontracten

De FotografenFederatie organiseert een seminar over (wurg)contracten en hoe je daar als fotograaf mee om moet gaan.
De tekst van de oproep:Weet wat je tekent!
Seminar voor fotografen op 10 december

Leuke opdracht, maar…. teken ik dit (wurg)contract of niet? Wat teken ik eigenlijk en wat zijn de gevolgen? Ben ik nu al mijn auteursrechten kwijt? Wat is vrijwaring ook al weer?

Een avond met uitleg en adviezen over het tekenen van (wurg)contracten, opdrachtbevestigingen en meer.

Advocaat Lisette Varossieau, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, geeft een presentatie met veel duidelijke voorbeelden. Onderwerpen als het tekenen van (wurg)contracten, portret- en auteursrecht, vrije licentie etc. worden deze avond behandeld. Tevens wordt er ruim aandacht besteed aan vragen van de deelnemers.

Kortom, tips en adviezen over hoe te handelen wanneer je een (wurg)contract voorgelegd krijgt. En ook weer even een duidelijk overzicht en een 3-stappen-plan voor het maken van een offerte, opdrachtbevestiging en een factuur. Wat moet daar in ook alweer in staan, wat is verstandig om extra te vermelden en in welk stadium overhandig je de Algemene Voorwaarden.
De FotografenFederatie organiseert deze bijeenkomst omdat er veel vragen komen van fotografen over hoe te handelen als ze een ingewikkeld contract voorgelegd krijgen. Vooral in deze, voor fotografen moeilijke tijden, wil je je opdrachtgever graag houden zonder daar teveel voor hoeven in te leveren.Kom 10 december naar de OBA

Donderdagavond 10 december 2009 19:00
inloop, 19:30 start seminar, 21:15 einde seminar
Openbare bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam (5 minuten lopen van het Centraal Station)
Toegang is gratis voor leden van de beroepsverenigingen GKf, BFN, SVFN, PANL, DIPP en NVMAC.
Voor niet leden € 7,50.
Vanwege het beperkte aantal plaatsen van te voren aanmelden: weetwatjetekent@fotografenfederatie.nl