Feest Zilveren Camera voor alle professionele fotografen

De uitreiking van de Zilveren Camera is grootser aangepakt dan ooit. Niet alleen is er een feest, er is ook een zevental extra tentoonstellingen georganiseerd.
De festiviteiten van de Zilveren Camera zijn sinds dit jaar in Haarlem, een stad die zich graag schurkt tegen de fotografie. Bij het feest op zaterdag 20 maart (toegang gratis, consumpties niet) zijn alle professionele fotografen welkom, aldus de organisatie.

De gebruikelijke tentoonstelling van de prijswinnaars in de verschillende categorieën en een extra expositie met werk van de Fotojournalist van het Jaar (Jerry Lampen) zijn in het stadhuis van Haarlem die dag vanaf 15 uur te zien.

Daarnaast is er een zogeheten Zilveren Camera-off. In de Vishal is een aantal foto’s van Klaas Jan van der Weij afgedrukt op grootformaat linnen. In de Zanderzaal is vrij werk van Sake Elzinga te zien, een overzicht van alle 55 eerdere winnaars van de Zilveren Camera, een fototentoonstelling over 150 jaar journalistiek in Nederland en Japan-foto’s van Hans Heus. Elders zijn nog tentoonstellingen van Cor Mooij en Irene Kievit.
Informatie over het feest.
Informatie over de exposities.