Feestje voor 80-jarige Van Teeffelen

Op 8 mei wordt de nestor van de Nijmeegse fotografie, Jan van Teeffelen, 80 jaar. Jan heeft een zeer bepalende rol gespeeld voor de fotografie in Nijmegen en doet dat nog steeds, zo melden ons Ger Loeffen en Henk Braam.
Al meer dan een halve eeuw geldt Jan als de Nijmeegse stadsfotograaf bij uitstek. Hij woont in de benedenstad en is zeer betrokken bij de stad. Veel beginnende fotografen hebben les van hem gehad op de Lindenberg.

Jan is ‘still going strong’. Zo is hij actief op de Nijmeegse Universiteit en werkt hij voor tal van opdrachtgevers. Hij heeft verschillende fotoboeken over Nijmegen en de Ooijpolder op zijn naam staan en Jan bezoekt nog regelmatig het buitenland, zoals elk jaar Sri Lanka, voor diverse projecten.

De Nijmeegse fotografen onder leiding van Loeffen en Braam willen zijn 80e verjaardag niet zomaar aan hem voorbij laten gaan. Veel fotografen hebben Jan in de loop der jaren gefotografeerd. Zij zullen hem eren met een fototentoonstelling die tot 8 juni te zien is in Café de Foyer van Cinemariënburg en de Lux.