Festival Naarden verder onder nieuwe leiding

Het Epson Fotofestival Naarden heeft enkele nieuwe mensen aan het roer. Voormalig Sanoma-directeur Wim van den Berg wordt algemeen directeur, Janine van den Ende – mede-oprichtster en bestuurslid van de VandenEnde Foundation – volgt Árpád Gerecsey op als voorzitter van het bestuur.
De organisatie is opgesplitst in een bestuur en een directie. Marga Rotteveel (studieleider Master fotografie AKV/St. Joost Breda) en Teun van der Heijden (directeur ontwerp-bureau Heijdens Karwei), beiden al enkele edities aan het werk voor het tweejaarlijkse festival, zijn benoemd tot artistiek directeur.

Het bestuur heeft ingestemd met het voorstel om de (part time) functies van
de artitiek directeuren een betaalde functie te laten zijn op voorwaarde dat
er voldoende financiële middelen voor gevonden worden. De functie van
algemeen directeur wordt verricht op vrijwillige basis.

Het bestuur bestaat verder uit Frank van den Wall Bake, Femke Rotteveel en André van de Velde. Binnenkort wordt de benoeming van een vijfde bestuurslid verwacht.

In een persbericht meldt de organisatie dat het festival gaat professionaliseren en streeft naar een bezoekersaantal van 45 duizend voor het komende festival in 2009. In het persbericht schrijft de organisatie: ‘Het Epson Fotofestival Naarden behoort met Noorderlicht en de festivals in Arles, Heidelberg en Madrid tot de top vijf van grootste fotofestivals in Europa.’

De afgelopen, tiende, editie van het Epson Fotofestival (mei/juni 2007) trok ongeveer 35 duizend bezoekers. Dat was ruim vijfduizend minder dan de editie van 2005.