Festival Photo Event 2006 in Turnhout geopend

Afgelopen zaterdag is in het Belgische Turnhout Photo Event 2006 geopend.
Dit fotofestival richt zich op de ‘kunstzinnige fotografie’.

Het Photo Event wordt georganiseerd door het Centrum voor Beeldexpressie, het Vlaamse steunpunt voor film, fotografie en multimedia.
Over de doelstellingen van het festival meldt het persbericht:’Met het werk van kunstenaars als Erwin Olaf, Olaf Martens, Michal Macku, Kumi Oguro en Stefan Migalski zoekt Photo Event de grenslijn op tussen de fotografie van internationaal actieve beroepsfotografen en de beste Vlaamse amateurs. Photo Event gaat over ‘kunstzinnige fotografie’ en de talloze manieren om dat begrip in te vullen.’

De deelnemende fotografen worden aldus geïntroduceerd: ‘Zo is er topfotograaf Erwin Olaf, grootmeester in het verbeelden van het postmoderne niemandsland. In de fotoreeks en gelijknamige kortfilm ‘Rain’ toont hij amper ontvroren personages in al even onderkoelde interieurs, maar met nostalgische verwijzingen naar de zachtmoedige technicolor jaren van de Amerikaanse naoorlogse periode.

Olaf Martens is evenmin afkerig van een vergevorderde enscenering en verbeeldt in ‘Masken und Fassaden’ sexy glamour in een tsarendecor. Michal Macku experimenteert met koolstofprints, gellages en exorcismen. Kumi Oguro verbaast door met een enkel fotobeeld een duister drama te suggereren in ‘Smile and Kill’ en Stefan Migalski documenteert het Chinese Guangzhou in ‘Made in China’.’

Naast de genoemde fotografen is er een rondreizende tentoonstelling: Photo View. Die is samengesteld uit winnaars van de jaarlijkse competitie die Photo Event uitschrijft. Het festival komt tot stand in samenwerking met de Warande in Turnhout. Photo Event 2006 loopt tot en met 27 augustus.

• Voor foto’s en meer informatie zie: www.cvb-photo-event.be