Festival voor Nieuwsfotografie in Museum Hilversum

Vanaf komende zaterdag vindt in Museum Hilversum voor de eerste keer het Festival voor Nieuwsfotografie plaats. Voor alle fervente fotoliefhebbers, nieuws geïnteresseerde en iedereen die zich wil laten inspireren met nieuwsfotografie. Zes dagen lang staan de actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie op het programma.

Uit het persbericht:
‘Het festival neemt de bezoeker mee langs alle facetten van de nieuwsfotografie’, aldus Marcel Molle, bestuursvoorzitter van de Zilveren Camera. ‘We starten zaterdag met een Medialab voor iedereen die beter wil leren fotograferen.’ De fotografen Molle en Serge Ligtenberg vertellen over hun werk, deelnemers gaan ook zelf aan de slag met portretfotografie. ‘Aansluitend vertellen tien (oud)winnaars van de Zilveren Camera over hun nieuwsfoto, kun je tijdens een Meet&Greet die ene prangende vaag stellen of bij de Portfolio Speeddate met hen van gedachte wisselen over jouw eigen portfolio.’

Festivalweekend
Het festival wordt vervolgt in het weekend van 11 februari met een gesprek met Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera en de persoonlijke visie van fotojournalist Hans Aarsman. ‘Een gevarieerd programma met aandacht voor de relevantie en de schoonheid van nieuwsfotografie, maar ook over de mogelijkheden in de markt en commercialisering van de fotografie’, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. Een kleine greep uit de deelnemers: de fotografen Ruben Terlou en Donald Weber, directeur van World Press Photo Lars Boering, Emilia Lijnden van Unseen maar ook Eduard de Kam over fotografische beeldtaal en manipulatie. Het volledige programma is te vinden op www.festivalvoornieuwsfotografie.nl.

Initiatief
Het Festival voor Nieuwsfotografie vindt plaats op 6, 11, 12,13,14 en 20 februari in Museum Hilversum. ‘Het is logisch om dit festival te organiseren in de stad waar ook het nieuws wordt gemaakt’, aldus van Breugel. Tijdens het festival is ook de tentoonstelling de Canon Zilveren Camera in het museum te bekijken. Een indrukwekkende tentoonstelling met unieke foto’s die het verhaal achter het nieuws vertellen. De expositie is tot en met 28 februari te zien. Het festival is een samenwerking van de Canon Zilveren Camera en Museum Hilversum.

In de museumwinkel is een extra keuze aan fotoboeken op voorraad die is verzorgd door de PhotoQ Bookshop.