FFN doet oproep aan fotografen die filmen

De veranderende rol van de media, en de komst van het internet hebben gezorgd voor een nieuwe invulling van de fotografische praktijk. Met name het internet vraagt om ander beeld dan de gedrukte media. Steeds vaker worden nieuwsberichten geïllustreerd met multimedia presentaties waaronder ook korte films.
Steeds meer professionele fotocamera’s kunnen ook filmen. Of fotografen hebben naast hun fotocamera’s een videocamera paraat. Kortom, fotografen houden zich meer en meer bezig met bewegend beeld. Epson FotoFestival Naarden is benieuwd naar deze ontwikkeling. Hoeveel fotografen zijn hiermee bezig? Wat voor soort films levert dit op? Kijkt een fotograaf die zich met bewegend beeld bezighoudt anders naar zijn onderwerp en/of naar de wereld?

Epson FotoFestival Naarden doet een oproep om deze films in te sturen. We zijn niet geïnteresseerd in alleen maar een ‘bewegend nieuws’ moment. We zijn op zoek naar bijzondere, creatieve uitingen. Bestaat er zoiets als een fotografisch handschrift in de (korte) film?

De mogelijkheid tot inzenden sluit 31 december 2008.

Kijk op de website van Epson FotoFestival Naarden voor de technische specificaties: www.fotofestivalnaarden.nl