First8 bij Live8

De Nederlandse First8 campagne, bekend van het fotoboekje dat vorig jaar september naar ruim 25.000 staatshoofden, parlementsleden en andere invloedrijke mensen in 191 VN-landen is gestuurd, levert ook een bijdrage aan Live8. Van de foto’s uit het boekje is een indrukwekkende 3D videoclip van 90 seconden gemaakt. Deze clip is door de Life8 organisatie op de eigen website geplaatst in de hoop op wereldwijde verspreiding ervan.
www.live8live.com/videos/index.shtml

Afgelopen zaterdag vond op initiatief van Bob Geldof het LIVE8 concert plaats. In Londen, Rome, Berlijn, Parijs, Moskou, Tokio, Johannesburg, Toronto en Philadelphia traden wereldberoemde artiesten en bands op als U2, Madonna, Pink Floyd, Robbie Williams, UB40, REM, Coldplay, Elton John, Youssou N’Dour, Bon Jovi, Destiny’s Child, Stevie Wonder, Deep Purple, Bryan Adams en vele anderen.

Het doel is, aan de vooravond van de G8-top (6-9 juli) in Schotland, op een indringende manier een beroep op de leiders van de acht rijkste landen op aarde te doen. Het streven is de hulp aan ontwikkelingslanden te verdubbelen, hun schuldenlast te verlichten of kwijt te schelden en te zorgen naar een meer rechtvaardige wereldhandel.

De First8 videoclip is een aaneenschakeling van Sander Veenemans zwartwit fotoportretten over wereldwijde armoede. De originele muziek van U2’s Miss Sarajevo ondersteunt de ‘3D-verfilming’ van de foto’s. First8 heeft inmiddels de wereldwijde rechten voor tv-uitzending en projectie hiervoor verkregen van U2 en Universal Music. De clip duurt 90 seconden.

De First8 campagne wil met behulp van beeld een bijdrage leveren aan de wereldwijde bestrijding van extreme armoede en het realiseren van de acht Millennium Doelstellingen van de VN ondersteunen.

Naat deze mondiale vertoning gaat de First8 campagne eind augustus verder als opmaat naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dan wordt de videoclip veelvuldig op televisie uitgezonden (o.a. MTV) in binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.first8.org