Fleurie Kooistra nieuwe programmeur fotografie bij Melkweg

Per januari 2013 is Fleurie Kloostra de nieuwe programmeur fotografie van de Melkweg. Zij neemt de programmering van de Melkweg Galerie over van Suzanne Dechert, die deze sinds 1985 programmeerde en, als mede-oprichter, de Melkweg op de kaart heeft gezet als plek voor fotografie, aldus een persbericht van de Melkweg. Fleurie was de afgelopen jaren werkzaam bij de Brakke Grond, waar ze verantwoordelijk was voor exposities en beeldende-kunstprogramma’s.
Het bericht van de Melkweg vervolgt:

Met de keuze voor Fleurie Kloostra als nieuwe programmeur wil de Melkweg de rol van fotografie binnen de totale programmering verder ontwikkelen. Fleurie heeft met haar werk in de Brakke Grond laten zien talentvolle kunstenaars weten te ontdekken, die zich mede dankzij haar verder wisten te ontwikkelen. Ze ging succesvolle samenwerkingen aan, waarmee ze een groot en divers publiek wist aan te spreken voor haar programmering. De nieuwe functie in de Melkweg geeft haar de kans dit verder uit te bouwen, niet alleen met de programmering in de Melkweg Galerie, maar ook met andere fotografie(gerelateerde) projecten in de rest van het gebouw.

Een persbericht van De Brakke Grond voegt daar onder meer aan toe:

Fleurie Kloostra heeft door haar cross over- en beeldende kunst programma’s, de Brakke Grond een vernieuwende uitstraling gegeven. Ze initieerde succesvolle samenwerkingen met IDFA, Rietveld Academie, Breda Photo, de Kunstvlaai en fotomuseum Antwerpen. Ze maakte tentoonstellingen met jonge Vlaamse kunstenaars en ging daarbij vaak de dialoog aan met andere kunstdisciplines; zo vroeg ze fotografen performances te maken of kreeg Guy Kokken de opdracht een workshop popfotografie te geven, tijdens een muziekfestival. De winnende foto werd in tijdschrift OOR gepubliceerd.

Voor haar exposities wist ze de juiste talenten te scouten, zoals Nicolas Provost, Lawrence Malstaf en Sarah Carlier. Regelmatig presenteerden jonge Vlaamse kunstenaars hun eerste solotentoonstelling in de Brakke Grond. Niet lang daarna ontvingen ze nationale en internationale waardering.
Fleurie Kloostra heeft met haar beeldende kunst programma’s een groter, diverser en jonger publiek weten te binden aan de Brakke Grond.