Flip Bool erelid van onderzoekersnetwerk Scherptediepte

Fotohistoricus Flip Bool, die onlangs vanwege pensioengerechtigde leeftijd afscheid nam van het Nederlands Fotomuseum als Senior Collecties en Onderzoek, wordt het eerste erelid van Scherptediepte, het netwerk voor onderzoekers op het gebied van fotografie en mediacultuur in de Lage Landen, dat vorig jaar werd opgericht.
Bool beschikt over grondige kennis op het gebied van de geschiedenis van de fotografie, vervulde een aanjagende rol in onderzoek naar en infrastructuur van fotografie in Nederland, en is bovendien voornemens om fotohistorisch onderzoek te blijven verrichten. Binnen Scherptediepte zal hij dit in dialoog met ook een jonge generatie onderzoekers doen, aldus een persbericht.

Scherptediepte brengt onderzoekers uit uiteenlopende disciplines bij elkaar zoals geschiedenis, kunstgeschiedenis en communicatiewetenschappen, stimuleert onderzoek, kennisopbouw en internationale uitwisseling op het gebied van de fotografie en mediacultuur in de Lage Landen. Samen met Leiden University Press geeft het het Engelstalige wetenschappelijke open-accesstijdschrift Depth of Field uit. Bool houdt zijn eerste presentatie als erelid op de eerstvolgende bijeenkomst van het Nederlands Fotogenootschap en Scherptediepte op vrijdag 2 november in Beeld en Geluid in Hilversum.

journal.depthoffield.eu