Florian van Roekel voorgedragen voor Hyères

Florian van Roekel behoort tot de tien fotografen die zijn verkozen om hun werk te laten zien tijdens het toonaangevende mode- en fotofestival van Hyères. Het festival in de Zuid-Franse stad vindt plaats van 27 t/m 30 april en omvat tevens exposities van Anouk Kruithof en Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.
Het festival richt zich zowel op mode als op fotografie. Er zijn elk jaar tentoonstellingen en installaties van modeontwerpers en fotografen alsmede concerten.

De andere voorgedragen fotografen (gekozen uit 782 inzendingen) fotografen zijn Olga Cafiero (Zwitserland/Italië), Jessica Eaton (Canada), Richard Kolker (UK), Namsa Leuba (Zwitserland), Hanna Putz (Oostenrijk),Akira Somekawa (Japan), Brea Souders (VS), Yasuyuki Takagi (Japan/VS) en Manuel Vazquez (Spanje).

De jury voor dit jaar:
Anne-Ce?line Jaeger critic & writer, London
Hans Gremmen designer, founder, Fw: Books, Amsterdam
Michael Wolf photographer, Paris, Hong Kong
James Reid picture director, Wallpaper*, London
Jason Evans photographer, London
Carla Sozzani founder, Corso Como, Milan
Aaron Schuman photographer, writer, curator and editor of Seesaw Magazine, United Kingdom
Marceil Feil deputy director, FOAM, Amsterdam
Leslie Simitch executive vice President, Trunk Archive, New York

Het festival in Hyères heeft al jaren veel belangstelling voor Nederlandse fotografie. Eerder behoorden onder anderen Anouk Kruithof, Melanie Bonajo & Emmeline de Mooij, Popel Coumou en Jaap Scheeren tot de prijswinnaars.

www.villanoailles-hyeres.com

www.florianvanroekel.com