Foam begint winkel

Op donderdag 26 januari 2012 opent Foam haar nieuwste initiatief: &Foam, een nieuwe winkel aan de Vijzelstraat 78, waar fotografiemagazines, boeken, prints en meer te koop zijn. Het assortiment van &Foam zal bestaan uit (vintage) boeken, posters, zines, limited editions, muziek, t-shirts en tassen. Foams inhouse gallery Foam Editions krijgt in &Foam een nieuwe plek, zo lezen we in een persbericht.
Het bericht vervolgt:

Editions biedt speciale, gelimiteerde oplages van prints van vooraanstaande fotografen en jong talent voor aantrekkelijke prijzen aan. De galerieruimte wordt groter en beter toegankelijk waardoor het aanbod aanzienlijk kan worden uitgebreid. Nieuw in Foam Editions is bijvoorbeeld werk van Blommers&Schumm en Philippe Vogelenzang.

&Foam zal per kwartaal verrassende nieuwe samenwerkingen aangaan met bijzondere partners op het snijvlak van fotografie en andere kunstdisciplines. Gestart wordt met Fashion&Foam. Later in het jaar volgen Music&Foam, Design&Foam en Film&Foam.

In het aanbod van &Foam zijn bijzondere items opgenomen zoals de zines Self Publish Be Happy (ENG), Bolo Paper (IT) en Club Donny (NL). Ook nieuwe publicaties zoals die van jonge fotografen als Ruth van Beek en Erik van der Weijde, producten van uitgevers als Aperture, Steidl en Magnum en bijvoorbeeld tassenlabel Hedgren zijn te vinden. Voor Fashion&Foam is samengewerkt met onder anderen modeontwerpers Joff, Klavers van Engelen, Emmeline de Mooij en Freudenthal/Verhagen. Speciaal voor &Foam maakt muzieklabel Rush Hour ieder kwartaal een nieuwe albumselectie. In het assortiment is muziek opgenomen van o.a. Arthur Verocai, Jungle by Night, Gene Hunt en Amsterdam All Stars.

Meer bij Foam