Foam belicht verzamelen van fotografie

Op 25 november 2008 start bij Foam een reeks bijeenkomsten over fotografie verzamelen. In zes avonden wordt de geschiedenis, de praktijk en de kunst van het verzamelen van fotografie behandeld.
Twaalf nationale en internationale experts onder wie Rineke Dijkstra; fotograaf, Willem van Zoetendaal; galeriehouder, Bill Hunt (USA); privéverzamelaar, Jocelyn Phillips (UK) van Sotheby’s Londen en Rachel Esner verbonden aan de Master in Photographic Studies van de Universiteit Leiden, Frido Troost van het ICM, Renée Steenbergen auteur op het gebied van onder mecenaat, Sabrina Kamstra van AMC Kunstzaken, Hadassa Koning, fotorestauratrice van het Rijksmuseum, Rein Jelle Terpstra, beeldend kunstenaar en verzamelaar van amateur-fotografie, Peter van Mensch van de Reinwardt Academie over de aard van de verzamelaar en Andrew Roth (USA) over het verzamelen van boeken delen hun visie, passie en ervaring met de deelnemers. De sessies worden gemodereerd door Kai van Hasselt; verzamelaar en zelfstandig consultant.

Voor de bijeenkomsten is een speciaal pakket samengesteld, bestaande uit een bijzondere publicatie en enkele unieke extra’s. Zo ontvangen deelnemers onder andere 10% korting op een print uit de Foam Editions collectie en een abonnement op Foam Magazine. Een mooie manier om een fotografieverzameling te beginnen of om uw kennis te verbreden, aldus het persbericht.

Kosten en inschrijven
De kosten voor de zes bijeenkomsten bedragen € 575,-. Dit is inclusief het pakket met extra’s, zes volledig verzorgde avonden en een excursie naar het restauratieatelier van het Rijksmuseum.

Het aantal plaatsen is beperkt. Voor aanmeldingen of informatie kunt u contact opnemen met Jacob Garvelink via 020 5516500 of jacob@foam.nl.