Foam Editions organiseert cursus fotografie verzamelen

Op dinsdag 17 en woensdag 18 september a.s. organiseert Foam Editions in samenwerking met Unseen Photo Fair een stoomcursus Collecting Photography voor beginnende fotografieverzamelaars, aldus een persbericht. Tijdens een avondvullend programma inclusief diner, laten experts uit de (internationale) fotografiewereld, Laura Noble (auteur, galeriehouder), Clara von Waldthausen (foto restaurateur, eigenaar fotorestauratie Atelier) en Marcel Feil (artistiek adjunct directeur Foam) de deelnemers kennismaken met de basiselementen van het verzamelen. Ook vertelt fotograaf Yvonne Lacet, één van de participanten aan fotografiebeurs Unseen over haar werk.

Het bericht vervolgt:

Tijdens de cursus geeft de Britse galeriehouder Laura Noble een introductie in de wereld van het fotografie-verzamelen, met een focus op de fotografiemarkt. Ze gaat in op de factoren die de waarde van een foto bepalen. Maar er wordt niet alleen óver fotografie gesproken. De deelnemers krijgen ook de kans zelf prints te bekijken. Met handschoenen en een loep neemt fotografie restaurator Clara von Waldthausen hen mee in de gecompliceerde wereld van de verschillende fotografie-technieken èn geeft zij antwoord op de vraag hoe een verzamelaar het beste zijn prints kan bewaren. Fotograaf Yvonne Lacet vertelt over haar werk en Marcel Feil, artistiek adjunct directeur van Foam sluit de cursusavond af door de laatste ontwikkelingen binnen de hedendaagse fotografie met de deelnemers te bespreken.

Unseen
De samenwerking met Unseen geeft deze cursus een extra dimensie. Met de opgedane kennis kunnen de deelnemers gelijk aan de slag tijdens de tweede editie van deze internationale fotografie beurs (26-29 september 2013). Fotografie is hier voor iedereen toegankelijk want ook voor de bescheiden beurs is op Unseen een veelbelovend aanbod te koop. Bovendien ontvangen alle deelnemers van de cursus een gratis kaart voor de opening van Unseen.

Praktische informatie
Datum: 17 of 18 september 2013
Tijd: 18.00 – 22.00 uur
Plaats: Foam Keizersgracht 609, Amsterdam
Prijs: € 125,00 (inclusief diner en ticket voor de opening van Unseen)
Aanmelden via de website: www.foam.org/collecting-course

Gezien het beperkt aantal plaatsen zal deelname op volgorde van aanmelding worden bepaald. Opgeven kan vóór 9 september 2013.