Foam en Cultuur-Ondernemen geven cursus fotoboek maken

Cultuur-Ondernemen en Foam organiseren begin volgende maand een cursusdag over het maken en uitgeven van fotoboeken.
Uit de toelichting:

Voor veel fotografen is het fotoboek een onmisbaar medium om het eigen werk aan het publiek te tonen en zichzelf te presenteren. Door nieuwe economische verhoudingen en verschuivingen is ook de praktijk van het maken en uitgeven van fotoboeken in korte tijd echter sterk veranderd. Waar voorheen door uitgevers risico kon worden genomen, moet elke fotoboekmaker er nu rekening mee houden zelf zijn publicatie geheel te financieren. Verkoopcijfers dalen en de uitgeefmogelijkheden voor een goed fotoboek drogen op. Gelukkig zijn er nog altijd vele wegen die naar Rome leiden.

In deze workshop in het kader van Books &Foam geven Frank van der Stok (redacteur en producent) en Hans Gremmen (vormgever en uitgever) een inleiding op alle relevante aspecten die bij het proces – van een eerste, oriënterend boekplan, tot aan de evaluatie achteraf, – komen kijken. Stimulerend van aard en opzet, maar wel in het licht van een nieuw realisme. In het middagprogramma beoordelen beide experts bovendien ieders in te brengen concepten en boekplannen op hun ‘boekwaardigheid’ in de breedste zin.

Datum, tijd en locatie:
Datum: dinsdag 11 juni 2013
Tijd: 9.30 – 17.30 uur
Ontvangst vanaf 9.15 uur
Locatie: &Foam, Vijzelstraat 78 Amsterdam
Kosten: € 79,- (inclusief lunch)

Aanmelden voor de workshop en bespreking van het concept of boekplan
In verband met het beperkte aantal plaatsen vragen we je een motivatie en een omschrijving in vijf zinnen van je concept of publicatieplan op te sturen via het formulier op de website van Cultuur-Ondernemen. http://bit.ly/12D2JiK

Deadline aanmelden: Woensdag 5 juni.

Vermeld a.u.b. ook:
• Naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres
• Opleiding

Voor vragen en informatie over de workshop: mail naar vhekking@cultuur-ondernemen.nl