Foam komt met overzicht Kors van Bennekom

Kors van Bennekom kan zijn 75-ste verjaardag vieren met een tentoonstelling in Foam. Van Bennekoms werk kent drie pijlers: straatfotografie, theaterfotografie en foto’s van zijn gezin. De tentoonstelling wordt op 10 juli geopend door de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.
In de woorden van Foam: ‘De straatfotograaf, de theaterfotograaf en de huisfotograaf komen samen in de fotograaf Kors van Bennekom die een oeuvre heeft opgebouwd dat op bijzondere wijze de ontwikkeling van Nederland toont gedurende de tweede helft van de twintigste eeuw.’

Het archief van Kors van Bennekom omvat zo’n 700.000 negatieven en vele unieke ‘vintage’ prints. Momenteel wordt, met steun van het VSB-fonds, de VandenEnde Foundation en de Stichting Democratie en Media,uit het negatievenarchief een selectie gemaakt van 13.500 opnames, die vervolgens worden gedigitaliseerd. Het negatievenarchief zal later worden overgedragen aan het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam.

Uit de grote hoeveelheid materiaal heeft Foam een selectie gemaakt die in de tentoonstelling zal worden gepresenteerd. Ook worden enkele moderne afdrukken opgenomen van niet eerder vertoond werk. Verder omvat de tentoonstelling affiches, boekjes en andere documenten.

Foam: Kors’ Keuze