Foam organiseert wederom ‘Fusion’

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam organiseert op 24 en 25 mei 2008 voor de tweede keer Foam_fusion. Een weekend lang zal Foam een ontmoetingsplek zijn voor (inter)nationale gasten en bezoekers. Het programma bestaat uit diverse activiteiten: films en documentaires, presentaties en projecties, discussies en debatten, tweegesprekken, workshops, portfoliobesprekingen, een fotoboekenmarkt en meer.
Het programma toont de namen van onder meer: Sacha de Boer, Aaf Brandt Corstius, Raphael Dallaporta, Ad van Denderen, Koen Hauser, Jacob Holdt, Hans Kemna, Christopher LaMarca, Domingo Milella, Maurice Scheltens, Scott Schuman (The Sartorialist), Frido Troost, Sander Veeneman en Massimo Vitali.

In samenwerking met verschillende partners als IDFA, Nufoto.nl en Cinemien, wordt een bijzonder programma opgezet. Er is bijvoorbeeld een speciaal filmprogramma met films en documentaires van, over en door fotografen. Foam heeft tijdens dit weekend o.a. een primeur met de voorvertoning van de documentaire ‘Annie Leibovitz: Life through a Lens’(2007, distributie: Cinemien).
In verschillende discussies en debatten worden uiteenlopende en actuele thema’s over fotografie behandeld. Jacob Holdt, Christopher LaMarca, Sander Veeneman e.a. tonen hun werk en wijden uit over de rol van de geëngageerde fotograaf. Er wordt gedebatteerd over auteurschap; Nufoto.nl gaat in op de trend van de burgerjournalistiek; Hans Kemna, Alexander Schouten (UvA) en MySpace praten over de fotografische zelfrepresentatie van jongeren op profielsites en er wordt gediscussieerd met verschillende fotografieverzamelaars.
In samenwerking met Stichting Nowhere en Palabras (Paradiso), zullen spoken- word artiesten tijdens het festival een eigen poëtische interpretatie van een foto ten gehore brengen. Tevens zullen, in het kader van ‘On my Mind’, verschillende sprekers uit het culturele veld kort een foto presenteren die hen op dat moment het meest bezig houdt.

Het dagprogramma van Foam_fusion begint zaterdag 24 mei om 11.00 en loopt t/m zondagavond 18.00 uur. Het festival wordt zondagavond afgesloten met een samenwerkingsproject van ID&T en Foam, deelnemende fotografen; Dennis Duijnhouwer, Jasper Groen, Awoiska van der Molen Elza Jo van Reenen, Anne de Vries en Vincent Zedelius. Deelnemende DJ’s; Machinegewehr, ISIS, live act Rauwkost, Jody San, DJ Foo and Dave Ellesmere. Foam_fusion is gratis toegankelijk. Voor meer informatie en het volledige programma zie www.foam.nl.

www.foam.nl