Foam organiseert workshop voor fotografie-verzamelaars

Voorafgaand aan Unseen Photo Fair organiseert Foam Editions op maandag 7 en dinsdag 8 september a.s. een Collecting Photography workshop voor beginnende en meer gevorderde fotografie-verzamelaars en geïnteresseerden. Gedurende een avondvullend programma inclusief diner, laten drie experts uit de fotografie wereld de deelnemers kennismaken met de basiselementen van het verzamelen. Ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van fotografie en wat er dit jaar te verwachten is van de Unseen Photo Fair komen aan bod. 

Op maandag start het programma met een lezing van Kim Knoppers. Deze curator van Foam zal het onderwerp verzamelen van fotografie introduceren. Na de lezing volgt een diner in het Foam Café. Aansluitend zal kunstadviseur Jeannette ten Kate de deelnemers verder informeren over de fotografiemarkt en het kopen van fotografie. Na een pauze voor koffie en thee zal Claudine de With vertellen over haar ervaringen als verzamelaar van fotografie.

Dinsdag heeft het programma een zelfde indeling als maandag. Er wordt gestart met een introducerende lezing door de artistiek adjunct directeur van Foam: Marcel Feil. Na het diner in het Foam Café is het woord aan Sasha Stone. Als specialist Moderne en Hedendaagse Kunst bij Sotheby’s Amsterdam en voormalig Managing Director van Unseen is zij een insider op het gebied van de Unseen Photo Fair. Ook op dinsdag wordt de avond afgesloten met jonge verzamelaar Claudine de With.

Unseen

Deelnemers aan de workshop ontvangen een goodiebag met hierin onder andere toegangsbewijzen voor Unseen. Met de opgedane kennis kunnen de deelnemers goed voorbereid deze fotografie beurs bezoeken, nu ze precies weten waar ze bij het kopen van fotografie op moeten letten.

Praktische informatie

Datum: 7 of 8 september 2015
Tijd: 18.30 – 22.00 uur
Locatie: Foam Keizersgracht 609, Amsterdam
Ticket: € 125,00 (inclusief diner)

Aanmelden: koop een ticket online (http://www.foam.org/nl/boek-een-bezoek/publiek/collecting-photography) of stuur een e-mail naar editions@foam.org

Gezien het beperkt aantal plaatsen zal deelname op volgorde van aanmelding worden bepaald