Foam pakt in najaar uit met Kate Moss

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam presenteert van 15 september t/m 14 december 2006 ‘The Kate Show’, aldus een persbericht. Aan de hand van stijlicoon, supermodel en muze Kate Moss wordt getoond hoe een publiek persoon door de media een persoonlijkheid toebedeeld krijgt die gemeengoed wordt in ons publieke bewustzijn.
Het persbericht vervolgt:
‘Hoewel de beeltenis van Kate Moss al 15 jaar niet meer weg te denken is uit de media, is de tentoonstelling geen ode aan het model. Het richt zich veeleer op de relatie tussen openbaar en privé-leven, de macht en invloed van de media en de breed gedragen behoefte om publieke figuren naar eigen inzicht in te vullen.

‘The Kate Show’ toont werk van uiteenlopende kunstenaars uit verschillende disciplines die zich allen hebben laten inspireren door het fenomeen Kate Moss. Zo bevat de tentoonstelling ondermeer werk van fotografen als Terry Richardson en Mario Sorrenti die Kate regelmatig hebben geportretteerd, al dan niet voor modereportages. Ook beeldend kunstenaars die zich door haar hebben laten inspireren, zoals Andro Wekua, Adam McEwen en Richard Prince, tonen werk dat veelal speciaal is gemaakt voor de tentoonstelling.

‘The Kate Show’ is samengesteld door Olivier Zahm (journalist, curator en directeur Purple institute, Parijs) en Rita Ackermann (kunstenaar en curator).’

• In december 2005 op PhotoQ: Kate Moss weer lekker aan het werk