Foam publiceert tweede jaarboek

Na het succes van Foam Album 07 presenteert Foam_Fotografiemuseum Amsterdam vol trots Foam Album 08. Het album geeft een impressie van een jaar Foam, maar is op zichzelf een fraai fotoboek dat naast Foam Album 07 kan worden gezet als deel twee van een groeiend overzicht van de fotografie in Nederland en elders, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:
Jaargang 2007 gaf een zo volledig mogelijk beeld van alle activiteiten van het museum. Dit jaar is voor een iets andere opzet gekozen. Van alle evenementen is een selectie opgenomen, informatie over het museum is beperkt tot de kern. Daarentegen krijgt de fotografie zelf ruim baan. Alle nadruk ligt op beeld.

Nieuw in dit album – en dat mag zeker het hoogtepunt van Foam Album 08 genoemd worden – zijn foto’s van nagenoeg alle fotografen die in het afgelopen jaar met Foam hebben samengewerkt. Die samenwerking bestond de ene keer uit een tentoonstelling in Foam, de andere keer betrof het de publicatie van een portfolio in Foam Magazine, een nieuwe aanwinst voor Foam Editions, of een deelname aan Foam_fusion of Foam_Lab events. De fotografen, een kleine negentig in totaal, hebben, heel genereus, een foto uit 2008 voor het album afgestaan die voor hen een speciale betekenis had.

Foam Album 08 € 19,95
Te koop in Foam, Keizersgracht 609
Of via www.foam.nl