Foam sluit jubileumjaar af met onderzoek naar de toekomst van het fotografiemuseum

Foam viert dit jaar haar tienjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan heeft Foam onder de naam What’s Next? een project opgezet dat onderzoek doet naar de toekomst van de fotografie. Het sluitstuk is een tentoonstelling samengesteld door vier gastcuratoren en Nederland, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Gedurende haar jubileumjaar heeft Foam de vraag ‘what’s next?’ op verschillende plekken en aan verschillende mensen gesteld. Wat brengt de toekomst voor de fotografie? Voor fotografen? Voor fotografie-instellingen? Voor Foam? De tentoonstelling The Future of the Photography Museum is sluitstuk van dit onderzoek en van Foams jubileumjaar.

De tentoonstelling moet de bezoeker een blik op de toekomst van een fotografiemuseum bieden. Met The Future of the Photography Museum onderzoekt Foam niet alleen hoe fotografie getoond kan worden in de vorm van een expositie, maar ook hoe het publiek deelgenoot gemaakt kan worden van tal van activiteiten. Presenteren, informeren, participeren – op alle vlakken biedt de tentoonstelling behalve een unieke visuele ervaring ook veel stof tot nadenken.

De vier curatoren: Lauren Cornell (New Museum, NY); Jefferson Hack (Dazed & Confused, Londen); Erik Kessels (KesselsKramer, Amsterdam); Alison Nordström (George Eastman House, NY).

The Future of the Photography Museum
5 november t/m 7 december 2011
www.foam.org/foam-amsterdam/coming-up/2011/whats_next_2011

In de opbouwweek zal Foam een blog verzorgen op PhotoQ.

Eerdere berichten over What’s next? op PhotoQ:
– Column: Foam in Arles 2011
Wat Nu?