Foam toont sportfoto’s in sportzomer

In Foam is op 10 juni de tentoonstelling Sports! The game and the image geopend. De expositie sluit aan bij het EK Voetbal in Portugal en de Olympische Spelen in Athene. De ontwikkeling van sport en sportfotografie wordt getoond met een beamer-presentatie die centraal staat in de tentoonstelling, te bekijken vanaf een geïmproviseerde tribune. Daarnaast zijn er zalen die zich specifiek richten op de Olympische Spelen en op voetbal.
Het laatst genoemde onderwerp wordt onder meer belicht met een selectie voetbalfoto’s uit het oeuvre van Magnum-fotografen als Martin Parr, Ferdinando Scianna, Josef Koudelka en Carl De Keyzer. Als tegenwicht toont Foam een actuele serie over de voorbereiding van het Nederlands elftal op het komende EK.
Met een selectie uit het oeuvre van drie Nederlandse sportfotografen (Hans Heus, Pim Ras en Klaas Jan van der Weij) richt het museum zich tevens op de komende Olympische Spelen. Ten slotte is er een ‘Hall of Fame’ met foto’s van de tien meest legendarische sporters van de afgelopen eeuw: van Mohammed Ali en Eddie Merckx tot Pelé en Michael Jordan.

• Meer bij Foam.

• Een dag later opende Hannah Belliot (inderdaad de wethouder die binnenkort moet beslissen over de financiële toekomst van het museum) in Foam een expositie met foto’s die Otto Frank maakte van zijn dochter Anne, van wie op 12 juni de 75-ste geboortedag is. Ze sprak vriendelijke woorden over Foam, maar vermeed alles dat op een toezegging zou kunnen lijken. Meer in de rubriek Erfgoed