Focus wordt onderdeel HUB Uitgevers

Het fotomagazine Focus gaat samen met HUB Uitgevers. Het versterkt daarmee zijn belangrijke positie binnen de fotografiemarkt, aldus een persbericht.
Het persbericht vervolgt:

Remco de Graaf treedt toe als aandeelhouder van Focus Media Groep en zal als uitgever de dagelijkse leiding gaan voeren van dit 97-jarige bedrijf. De huidige uitgever/directeur Dirk van der Spek blijft mede-eigenaar en zal zich na 30 jaar dagelijkse leiding nu meer richten op de internationale ambities van de nieuwe Focus Holding BV, de contacten met het Europese instituut EISA en het versterken van bestaande relaties.

Met de unieke krachtenbundeling van Dirk van der Spek, HUB Uitgevers en Remco de Graaf is een belangrijke stap gezet om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Als tijdschrift is Focus al bijna een eeuw leidend binnen de fotografiemarkt; ook heeft Focus een grote naam in het segment van foto- en studiefotoboeken. Nu worden de pijlen ook gericht op uitbouw van het merk richting internet, evenementen, mobiel en opleidingen.

Hiermee wordt Focus nog meer een springplank voor talent binnen de fotografie. Het fotografiemagazine heeft een rijke historie op dit vlak. Grootheden als Ed van der Elsken, Henri Berssenbrugge, Bern. F. Eilers, Martien Coppens en, recenter, Erwin Olaf, Carl de Keyzer, Inez van Lamsweerde en Rineke Dijkstra zetten allemaal door Focus hun eerste stap naar roem.

Dirk van der Spek is zeer verheugd met zijn nieuwe partners. “Remco de Graaf is een bekende naam in de tijdschriftenwereld. Zo maakte hij als hoofdredacteur ondermeer het fotografieplatform Zoom.nl groot. Met zijn visie, gekoppeld aan mijn ervaring, plus de kennis én de grote schaalvoordelen van HUB Uitgevers ontstaat iets speciaals waarbij we boven onszelf uitstijgen.”

De nieuwe alliantie is voor HUB Uitgevers een logische stap in verbreding van het portfolio. Als één van de grootste ICT-uitgeverijen van de Benelux verbreedt het Haarlemse bedrijf zijn horizon. HUB-directeur Raimon Gort: “Als HUB zijn we strategisch bezig om ons portfolio te verbreden, zo hebben we recentelijk meerdere nieuwe initiatieven ontplooid. Met FotoMagazine is HUB al enige tijd actief in dit marktsegment, maar met Focus treden we nu ook toe tot het sterk groeiende segment van professionele fotografie en doen dat direct met een merk dat nu al bijna 100 jaar dé autoriteit is. Het is een gedroomde samenwerking. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor nog meer succes.”

Over Focus
Focus is dit jaar bezig aan haar 97ste jaargang. Daarmee is Focus een van de oudste fototijdschriften in Europa. In die periode heeft Focus – zowel het tijdschrift als de uitgeverij – een voorname positie binnen de Nederlandse fotografie weten in te nemen. Focus was in 1982 medeoprichter van het inmiddels gerenommeerde Europese instituut EISA op, een samenwerkingsverband van 50 Europese vakbladen. Jaarlijkse reikt deze organisatie toonaangevende EISA Awards uit.

Over HUB Uitgevers
HUB Uitgevers is in 1993 opgericht als Haarlems Uitgeef Bedrijf. Momenteel geeft het bedrijf meer dan dertig verschillende titels uit. In haar 16-jarig bestaan is HUB Uitgevers uitgegroeid tot een marktleidend mediabedrijf, met activiteiten op ICT, Games, Onderwijs en Evenementen gebied. Niet alleen in print is HUB Uitgevers op verschillende gebieden marktleider (PCM, Computer Idee, Power Unlimited), ook op internet heeft HUB Uitgevers een leidinggevende positie met grote, veelbezochte sites als PCMWEB, Computeridee.nl en PU.nl. Als full service uitgeverij speelt ook custom media een belangrijke rol in het portfolio van HUB uitgevers. Diverse opdrachtgevers laten door HUB Uitgevers hun custom media maken. Ook de organisatie van evenementen, seminars en beurzen is bij HUB Uitgevers in goede handen. MagEvents is de beurzentak van HUB Uitgevers, dat naast een groot aantal seminars ook grootschalige beurzen als HME (52.000 bezoekers in 2009) en de IPON (ICT en onderwijs) organiseert. Bij HUB Uitgevers werken ruim 100 bladen- en internetprofessionals.

Over Remco de Graaf
Remco de Graaf (36) is medeoprichter van Zoom.nl en stond aan de wieg van het grote fotografie-evenement ZOOM.experience. Als hoofdredacteur was hij naast Zoom.nl ook verantwoordelijk voor de computermagazines Computer!Totaal en Tips & Trucs.