Fonds BKVB toont nieuw werk Albert van Westing

Het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst exposeert tot 15 april nieuw werk van Albert van Westing. Van Westing verbleef van juli tot december 2004 in Rome waar hij werkzaam was voor het Koninklijk Nederlands Instituut in Rome (KNIR). De atelierstudies van mannelijk naakt van Van Westing droegen bij aan een lopend onderzoek naar nieuwe manieren om de weergave van het mannelijke lichaam bij sculpturen uit de Romeinse oudheid te beschrijven, aaldus het persbericht.
In het nieuwe werk van Albert van Westing speelt zich volgens het Fonds BKVB een Dantesk gevecht om intimiteit af. Het Fonds BKVB omschreef de bovenstaande foto als volgt. ‘Napels 1 toont twee mannen, ergens binnenhuis, in een houding die gebaseerd is op antieke sculpturen en schilderingen met mythische satyrs en nymfen die al dan niet toegeven aan bevrediging van hun seksuele verlangen, variërend van een lichte minnekozing tot een poging tot aanranding.’ Van Westing staat bekend om dit soort monumentale, klassieke fotowerken.

Van Westing maakte eerder het fotografische achtluik Plaza Catalunya, dat toont hoe een paar bezoekers van dit centrale plein in Barcelona een dansje maken en zich op het gras neervlijen. Van Westing exposeerde onder meer in het National Museum of Contemporary Art in Seoul, Korea en in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Deze expositie maakt deel uit van de serie Toekenningen, tentoonstellingen met werk van kunstenaars die onlangs een subsidie van het Fonds BKVB hebben gekregen, en is te zien tot 15 april 2005 bij Fonds BKVB op de Brouwersgracht 276 in Amsterdam.

• Kijk voor meer informatie op de website van Fonds BKVB