Fonds Slachtofferhulp organiseert weer fotowedstrijd

Veerkracht is het centrale thema van de vierde fotowedstrijd die Fonds Slachtofferhulp en Canon Nederland in nauwe samenwerking uitschrijven onder beroepsfotografen. Het persbericht: ‘Alle professionele fotografen van Nederland worden uitgenodigd tot 10 januari 2009 werk in te sturen dat de veerkracht van slachtoffers van een misdrijf, verkeersongeluk of ramp goed in beeld brengt. De eerste prijs is een geldprijs ter waarde van 2500 euro, ter beschikking gesteld door Canon.’
Het bericht vervolgt:

Het is de vierde keer dat Fonds Slachtofferhulp en Canon – één van de Founding Members van het Fonds- deze fotowedstrijd houden. Eerdere prijswinnaars brachten indringend de thema’s ‘confrontatie’, ‘kwetsbaarheid en weerbaarheid’ en ‘onverwacht’ in beeld. Dit jaar staat de veerkracht van slachtoffers centraal.

De jury wordt gevormd door aantal topfotografen en redacteurs: Joke Hardeman (directeur NFP Photography), Victor Mentzel (fotograaf NRC Handelsblad), Jules Paradijs (adjunct-hoofdredacteur De Telegraaf), Edie Peters (internetpublicist PhotoQ), Patricia Steur (fotografe), Ruud Visschedijk (directeur Nederlands Fotomuseum) en Marleen Zuijderhoudt (bestuurslid Fonds Slachtofferhulp) gecompleteerd door prof.mr. Pieter van Vollenhoven (voorzitter van Fonds Slachtofferhulp) en Martin Trampe (managing director van Canon Nederland). Zij buigen zich over de inzendingen en maken eind februari 2009 in het Nederlands Fotomuseum de uitslag van de fotowedstrijd bekend. “Dat is vaak een ontzettend moeilijke beslissing. De afgelopen jaren was het niveau van de inzendingen onveranderd hoog. Ook voor 2008 hopen we veel veerkrachtige foto’s te mogen ontvangen,” aldus prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

De fotowedstrijden van Fonds Slachtofferhulp en Canon vragen op een indrukwekkende manier aandacht voor de impact die het slachtofferschap kan hebben op mensen én voor het belang van hulp aan slachtoffers. “Daarbij zeggen beelden meer dan duizend woorden en zijn ze in het kader van voorlichting van grote waarde”, aldus Martin Trampe van Canon Nederland. Fonds Slachtofferhulp financiert organisaties en projecten gericht op hulp aan en preventie van slachtoffers van verkeersongelukken, rampen en misdrijven.

Canon Nederland stelt drie geldprijzen prijzen ter beschikking aan de fotografen die het thema ‘veerkracht’ het best in beeld hebben gebracht. De eerste prijs is 2500 euro, de tweede prijs en derde prijs zijn respectievelijk 1000 en 500 euro. De inzendingen moeten in 2008 zijn gemaakt.

• De wedstrijdformulieren zijn te vinden op www.fondsslachtofferhulp.nl