Forse winstgroei voor Getty Images

Het Amerikaanse Getty Images heeft in 2004 een nettowinst behaald van 106 miljoen dollar. Het voorgaande jaar stond de teller nog op 65 miljoen dollar, waarmee de rendementsgroei nog groter is dan die van Corbis, waar Photoq vorige week over berichtte.
Getty Images is werelds grootste beeldenbedrijf en produceert en distribueert de grootste en ‘naar eigen zeggen’ meest relevante collectie stilstaande en bewegende beelden voor de internationale professionele communicatiebranche.
Ook de komende jaren denken zij goede resultaten te behalen vanwege de groeiende behoefte aan beelden voor toepassingen als het snel groeiende breedbandinternet, video- en fotobeelden voor mobiele telefoons en digitaal aangestuurde buitenadvertenties.
Jonathan Klein, mede-oprichter en voorzitter van de raad van bestuur, toonde zich vooral tevreden over de resultaten van het laatste kwartaal van 2004, waardoor zowel de omzet als de nettowinst het hoogste niveau in de tienjarige geschiedenis van het bureau bereikten.

Zie ook: Corbis boekt recordgroei van 22 procent