Foto-expositie over darmkanker in ziekenhuizen

Vanaf maart 2012 reist de foto-expositie ‘Denk vooruit, kijk achterom’ langs de Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. De foto-expositie is ontwikkeld door de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties.
Vijf professionele fotografen, Cynthia Boll, Ringel Goslinga, Geert van Kesteren, Dana Lixenberg, en Bertien van Manen, belichten het thema darmkanker op verschillende manieren. De expositie wordt op donderdag 1 maart in Utrecht geopend en zal vervolgens tot en met september te zien zijn in verschillende ziekenhuizen.

In het kader van internationale darmkankermaand maart 2012 vraagt de Maag Lever Darm Stichting aandacht voor dit onderwerp. Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 mensen te maken met darmkanker. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Darmkanker is een ziekte die binnen de taboesfeer valt; mensen vinden het lastig om over de stoelgang te praten. Door middel van de foto-expositie wil de Maag Lever Darm Stichting het taboe doorbreken en stimuleren dat mensen met klachten tijdig naar de dokter gaan.

Naast de foto-expositie organiseert de Maag Lever Darm Stichting een fotowedstrijd. Hiervoor roept zij heel Nederland op om foto’s in te sturen die passen bij het thema darmkanker. Foto’s uploaden is vanaf 1 maart mogelijk op deze link.

www.darmkanker.info.