Foto Kees Fens komt aan kerk te hangen

Vrijdag 4 juli wordt op de Chassékerk in De Baarsjes in Amsterdam een grote foto onthuld van Kees Fens. Uit eerbetoon aan Fens, op 14 juni overleden, wordt een enorme foto van hem onthuld op zijn geliefde kerk, vanwaar hij precies uitkijkt op zijn ouderlijk huis in de Chasséstraat 71, twee hoog.
De onthulling zal plaatsvinden op Chasséstraat 64, om 17.00 uur in De Baarsjes. Hierna is er gelegenheid om de Chassékerk van binnen te bezichtigen onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens de onthulling zal, in aanwezigheid van de familie, een aantal sprekers het woord voeren: stadsdeelvoorzitter Arco Verburg en initiatiefnemer René Oey, van Meneer de Wit.

Kees Fens heeft tussen 1959 en 1982 als docent Nederlands gewerkt en werd daarna als niet-academicus hoogleraar moderne letterkunde aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Al sinds 1955 werkt de alom bewonderde literair criticus en essayist voor katholieke weekbladen: De Linie en De Tijd en het literaire blad Merlyn. Sindsdien is hij bijna 40 jaar actief geweest voor de Volkskrant.

Vorig jaar schreef Fens ter gelegenheid van de Boekenweek een essay over humor. In 1990 kreeg hij de PC Hooftprijs voor essayistiek. In 2004 werden zijn veel geprezen maandagstukken in de Volkskrant beloond met een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam.

Het project van de foto aan de Chassékerk is een initiatief van René Oey van Meneer de Wit en wordt mogelijk gemaakt door de familie Fens, Stadsdeel De Baarsjes, Ymere, No Office en Joost van den Broek, de maker van het portret.