Fotoacademie: Geen fotograaf? Geld terug!

Ben je na twee jaar na je studie aan de Fotoacademie nog geen fotograaf, dan belooft het opleidingsinstituut het volledige collegegeld terug te betalen. Met deze toezegging geeft de Fotoacademie, naar eigen zeggen, als ‘eerste en enige’ opleiding een werkgarantie als fotograaf.
‘Uit onderzoek blijkt dat vrijwel alle studenten, zo’n 95-98% die bij de Fotoacademie zijn afgestudeerd, ook daadwerkelijk werkzaam zijn als fotograaf. Daarom durft de academie daar nu een garantie aan te verbinden.’ Aldus Han Sieveking, directeur Fotoacademie, in een nadere toelichting.

‘Je bent zelfstandig fotograaf wanneer je jezelf als fotograaf beschouwt, je minimaal drie dagen in de week als fotograaf werkt en de belastingdienst je als ondernemer beschouwt.’

‘De studenten die deze opleiding willen starten hebben de potentie om fotograaf te worden, omdat ze naast een financiële investering, ook vooral veel tijd kwijt zijn. De intentie om collegegeld terug te vragen kan voor studenten nooit de insteek zijn om aan deze opleiding te beginnen.’ vervolgt Sieveking.

Het collegegeld van de meerjarige opleiding bedraagt voor het 1e of 2e jaar van de voltijd- 12.300 euro en voor de dag/zaterdagopleiding 6.200 euro.

Om in aanmerking te komen voor deze garantieregeling moet de ex-student minimaal drie keer aanwezig zijn geweest bij het begeleidingstraject. Dit traject biedt de Fotoacademie de studenten na hun afstuderen aan, waarin adviezen over het vak gegeven worden. De garantieregeling geldt voor studenten die na 1 september 2010 aan het eerste studiejaar van de Opleiding tot Fotograaf beginnen.

Fotoacademie : Nieuws