Fotoacademie krijgt nieuwe directeur: Eddy Hilhorst

De tijdelijke directie die afgelopen jaar een flinke reorganisatie heeft doorgevoerd bij de Fotoacademie krijgt dezer dagen een opvolger in de persoon van fotograaf/ontwerper Eddy Hilhorst, zo heeft de eigenaar van de opleiding Han Sieveking bekend gemaakt.

Hieronder het persbericht van de Fotoacademie:

Op 1 oktober 2013 stelde Han Sieveking, oprichter en eigenaar van de Fotoacademie een interim-directie aan in de personen van Wout van der Poel en Paul Snakkers. Deze interim-directie heeft het afgelopen jaar de Fotoacademie ingrijpend gereorganiseerd. De vaste staf werd fors gereduceerd. Vier van de vijf vestigingen werden gesloten, waarmee de activiteiten volledig werden geconcentreerd in Amsterdam aan de Sarphatistraat. De transitie van de studenten uit de gesloten vestigingen naar Amsterdam werd in de zomer van 2014 succesvol afgerond. En last but not least werd de bedrijfsvoering en de marketing van de Fotoacademie gemoderniseerd.

Het resultaat is een financieel gezonde Fotoacademie met honderden studenten uit het hele land, een kwalitatief sterk, uit alle vestigingen samengesteld, docenten- en mentorencorps, een uiterst gemotiveerd team en een stijgend aantal inschrijvingen.
De Fotoacademie is met andere woorden weer uitgerust voor de toekomst. Naar de mening van eigenaar Han Sieveking een uitstekend moment om de leiding in andere handen te geven.

Per 1 november 2014 is tot directeur van de Fotoacademie benoemd de heer Eddy Hillhorst.

Eddy Hilhorst (48) is al jaren beroepsfotograaf en is bekend met de ins-and-outs van de fotografie.

Eddy heeft een achtergrond in proces- en projectmanagement . Later is hij een creatief en gedreven ondernemer met een bureau voor grafisch ontwerp en huisstijlbeheer.
Hij heeft een passie voor fotografie en wil dit overbrengen. Hij startte enige jaren geleden een bedrijf gespecialiseerd in fotografiecursussen en cursusreizen in binnen- en buitenland.

Eddy heeft ervaring met onderwijs en is een ‘no-nonsense’ aanpakker met ideeën. Een ‘people person’ die hecht aan goed contact. Hij heeft de honken gelopen – die van management, fotografie en onderwijs – en komt zo op de juiste plek.

In de periode van 7 oktober a.s. tot 1 november a.s. zal de huidige interim-directie de heer Hillhorst introduceren op de Fotoacademie en op de hoogte brengen van lopende zaken en dossiers. Per 1 november is de directiewisseling dan een feit.

www.fotoacademie.nl