Fotoacademie opent nieuwe huisvesting in Rotterdam

De Fotoacademie in Rotterdam opent vrijdag 30 november om 17.00 uur haar nieuwe pand aan de Conradstraat 20 in Rotterdam. De nieuwe locatie aan de stationszijde van het Groothandelsgebouw wordt die middag officieel geopend door Orhan Kaya, Wethouder Participatie en Cultuur van de gemeente Rotterdam en Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De feestelijke opening wordt omlijst door latin muziek van studenten van het Rotterdams Conservatorium en ook is er een hapje en een drankje.
De Fotoacademie Rotterdam ging vorig jaar van start op de vierde verdieping van het Groothandelsgebouw. Na één jaar heeft dé HBO-opleiding voor fotografen nu een prachtig nieuw onderkomen op de begane grond met een eigen entree. Momenteel studeren er circa 90 studenten aan de academie en volgen er 36 een basisopleiding.

De Fotoacademie deelt haar gebouw met de Fotoschool Rotterdam. De Fotoschool is een instituut met een breed scala aan fotografiecursussen voor ieder niveau. Cursisten kunnen gebruik maken van de zeer professioneel uitgeruste studio’s en werkplaatsen van de academie. Momenteel volgen ruim 130 mensen een cursus aan de Fotoschool Rotterdam.

Naast de opleidingen en cursussen doet het nieuwe pand ook dienst als expositieruimte. Tijdens de opening hangt er werk van de eerstejaarsstudenten van de Fotoacademie Rotterdam, aangevuld met eindexamenwerk van oud-studenten.

Een week voor de feestelijke opening houdt de Fotoacademie/Fotoschool Rotterdam een Open Huis op zaterdag 24 november van 13.00 tot 16.30 uur. Een ideale gelegenheid om nader kennis te maken met het aanbod en de ambiance van beide instellingen.

www.fotoacademie.nl

www.fotoschool.nl