Fotoagentschap VII in Londen voor tweedaags seminar

Fotoagentschap VII (‘Seven’) organiseert 13 en 14 april een seminar in Londen in de Royal Geographic Society. Dit is de eerste keer dat VII een seminar in Europa organiseert en de opzet is groots. Er worden 500 bezoekers verwacht. Naast de ondertussen tien fotografen van VII zullen er sprekers zijn namens World Press Photo, Time, FOAM en andere experts op het gebied van persfotografie.
Het is de eerste keer dat de fotografen van VII bijeenkomen in Europa om over hun werk te spreken. Eerder gebeurde dit in Boston, New York en Los Angelos. VII heeft zich in de afgelopen zes jaar ontwikkeld tot een volwassen en vooruitstrevend persagentschap.

De oprichting van VII werd officieel gemaakt op negen september 2001, twee dagen voor de wereld radicaal zou veranderen. De naam VII is afgeleid van de zeven fotografen die het fotoagentschap begonnen: Alexandra Boulat, Ron Haviv, Gary Knight, Antonin Kratochvil, Christopher Morris, James Nachtwey en John Stanmeyer. In 2002 werden de zeven fotografen vergezeld door Lauren Greenfield, in 2004 door Joachim Ladefoged en de tiende, Eugene Richard kwam er in 2006 bij.

Het seminar hoopt het publieke debat over de fotojournalistiek leven in te blazen, biedt kans aan geïnteresseerden om kennis op te doen en wil jonge en ambitieuze fotografen inspireren en verder op weg helpen. Naast de paneldiscussies zullen ook de nieuwtjes aangaande camera- en softwaretechnologie aan bod komen.

De kosten voor dit evenement bedragen 100 pond, studenten betalen de helft en heb je raakvlakken met de media en/of fotografie kost het 75 pond.

www.viiphoto.com