Fotoapparatuur: huren of kopen?

De verhuur van fotografische apparatuur neemt toe. Niet alleen fotografen die in deze magere tijden het geld om te kopen ontberen, maar ook mensen die slechts af en toe iets willen fotograferen, wenden zich steeds vaker tot een verhuurbedrijf.

Adriaan Monshouwer schrijft op fotografenondernemen.nl dat de snelle ontwikkelingen in de digitale apparatuur ook zo hun invloed zullen hebben. Verhuurders signaleren veel bedrijven die zelf hun productfotografie gaan doen, maar daarvoor eerst een korte cursus techniek willen volgen. Sieto Zwikker van verhuurbedrijf Calumet: ‘Het is bijna een fotoacademie. Als ze komen huren dan vragen ze aan mij: hoe moet ik het doen? En dan denk ik stiekem wel eens: jij ben toch de fotograaf?’

Toch heeft huren veel voordelen: Je hebt altijd de nieuwste apparatuur, de kosten breng je in rekening bij je opdrachtgever, je hoeft geen opslag te regelen, en door de concurrentie in de verhuur kun je rekenen op een goede service en een scherpe prijs. Kortom:huren heeft de toekomst!

www.fotografenondernemen.nl: Huren is het nieuwe kopen