FotoArchief Kees Scherer nu online

De Stichting FotoArchief Kees Scherer, opgericht in 1987, heeft sinds kort een eigen website. Op de site is veel van Scherers werk te bewonderen en vind je algemene informatie over zijn leven. De Stichting heeft als doel het in stand houden, beheren en exploiteren van Scherers fotoarchief.
De stichting heeft een tweejaarlijkse prijs van 5 duizend euro voor het beste Nederlandse fotoboek. Deze prijs wordt gedeeld door de fotograaf of fotografe en de uitgever van het fotoboek. Ook krijgt de winnaar de kans om de foto’s te exposeren op het Epson FotoFestival Naarden.

Op 18 oktober 1985 werd Scherer getroffen door een herseninfarct. Spreken, schrijven en fotograferen werden onmogelijk. Hij overleed op 19 januari 1993 in Amstelveen waar hij de laatse jaren van zijn leven heeft doorgebracht.

Scherer werd na de Tweede Wereldoorlog werkzaam als freelancefotograaf voor kranten en tijdschriften. Hij heeft indrukwekkende fotoreportages gemaakt over onder andere de waternoodsramp in 1953 en de Hongaarse Opstand in 1956. Scherer behoorde tot de top van de fotojournalistiek en nog steeds geldt zijn werk als een bron van inspiratie voor veel fotografen.

• Website: www.keesscherer.nl